Dupla erjesztett sajtolt tea kiválóan erősen keserű ízű.
Az azonos nevű kínai város összes préselt teáját egykor Pu-Erh-nek hívták. Ma azonban csak azokat a teákat írják le így, amelyek többszörös erjedésen mentek keresztül a teafa levelein természetesen előforduló gombák és baktériumok részvételével.
összes mutatása
A Pu-Erh teákat csak a dél-kínai Yunnan tartományban állítják elő, és laza és préselt formában egyaránt kaphatók. Találhatunk sütemény (Qizi Bing Cha), madárfészek (Tuo Cha), kis gömbök vagy négyzetek (Nu Er Cha), négyzet alakú tányérok (Fang Cha) vagy apró madárfészkek (Jin Tuan Cha) formájába préselt teákat.
A Pu-Erh teát a zöld levelek közvetlen napfényben történő gyűjtésével, hervadásával és szárításával készítik. A tealeveleket a szárítás során folyamatosan forgatják, hogy teljesen megszáradjanak. Préselés előtt a tealeveleket megpároljuk, ami elindítja a második fermentációs folyamatot, amelyet érlelési eljárásnak nevezünk. Minél hosszabb ideig érik a tea, annál teltebb és érettebb az íze.
A Pu-Erh teákat erős földi íze és aromája jellemzi, összetéveszthetetlen és könnyen felismerhető karakterük van. Megfelelő tárolás esetén korlátlan az eltarthatóságuk, és hosszú idő után sem veszítenek minőségükből. Kínában ezeket a teákat egyetemes gyógyszernek tekintik, és gyakran "kínai penicillin" -nek nevezik. A zöld teákhoz hasonlóan hatékonyak a civilizációs betegségek ellen, és jótékony hatással vannak egészségünkre.
Login and Registration Form