Ez az egyik legfinomabb teafajta. Még fejletlen tealevelekből készülnek.
A fehér teák az egyes teafajták között az abszolút csúcshoz tartoznak, és bár a legkevesebb koffeint tartalmazzák, finom és finom ízük eleve eleve elrendeli a sikerességet. A fehér tea termesztése azonban nagyon megterhelő, és a korábbi időkben kizárólag a kínai császári udvar szükségleteinek szánták.
összes mutatása
A fehér teákat a legfiatalabb, még fejletlen tealevelek feldolgozásával nyerik. Még néhány fejletlen fehér bolyhával borított tearügyet is, amelyeknek a fehér tea köszönheti nevét, néhány fehér tea előállításához használják. Az ilyen fiatal és törékeny tealeveleket kizárólag kézzel gyűjtik össze, nagyon rövid időszak alatt - március végétől április elejéig, azaz az esős évszak kezdete előtt. A teafa cserjéket árnyékban termesztik, hogy megakadályozzák a tealevelekben a túlzott klorofill képződést. Az összegyűjtött tealeveleket rövid ideig száradni hagyják, majd a napon szárítják. A fehér teák nem kerülnek erjesztésre vagy hőkezelésre. Ennek a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően a tealevelek nagyon finom, enyhén édes ízt és még éteri illatot is megtartanak. Az erjedés hiánya miatt nagy mennyiségben tartalmaznak egészséges anyagokat is.
A fehér teák egyik legnagyobb előnye a magas antioxidáns-tartalom, amelyek megelőzően hatnak a szívbetegségek és a különböző típusú rákok ellen. Bár a fehér teák népszerűek kissé édes íze miatt, cukrot nem tartalmaznak, ezért cukorbetegek számára is alkalmasak.
Öntsük a fehér teát 80 ° C hőmérsékletű vízzel, és hagyjuk 2-3 percig forrni. A fehér teákat, valamint a zöld teákat többször is önthetjük. Számos kiváló ízű infúziót kapunk. Azonban itt az a szabály, hogy minden további infúziót hagyni kell, hogy még egy kicsit infúziót kapjon.
Login and Registration Form