Félzöld tea rendkívül finom íze miatt népszerű.
Ha szereted a fekete és a zöld teákat, és nem tudod eldönteni, melyik a kedvenced, akkor mindenképpen próbáld ki az Oolong teát. Ugyanis képzeletbeli köztes állomást képez a kétféle tea között, és összetéveszthetetlen ízével egyre nagyobb tiszteletet szerez a teakedvelők körében.
összes mutatása
Az Oolong tea Kínából származik, ahol a Ming-dinasztia óta nagyon népszerű. A kínai teakultúrában félzöld, sárga-zöld és néha kék-zöld teának hívják. Több mint háromezer Oolong tea ismert, amely a kínai Wu-long nevet kapta, ami azt jelenti, hogy "fekete sárkány".
Az Oolong típusú teák előállítása ugyanúgy történik, mint a fekete teáknál, azzal a különbséggel, hogy az erjedés nem történhet meg teljesen. Az összegyűjtött tealeveleket közvetlen napfényben hagyjuk száradni, majd nagy bambuszkosarakban rázzuk össze, ami megzavarja a tealevelek széleit. A tealevelek széle oxidálódik, de a levél többi része sértetlen marad, és amint a levelek széle pirosra vált, az oxidációs folyamat gyors melegítéssel fejeződik be. Ezt követően a tealeveleket lehűtjük, és szükség esetén megismételjük a tealevelek melegítését. A kész teát ezután alacsonyabb hőmérsékleten szárítják. A tea íze és aromája függ a hőmérséklettől és az erjedési folyamat befejezésének megfelelő időzítésétől.
Az Oolongs nagyon finom és sima ízzel rendelkezik, amelyből hiányzik a fekete teák nehéz íze és a zöld teák fanyar jellege. Töltse fel őket 80 ° C hőmérsékletű vízzel, és hagyja 2–3 percig infúzióban lenni
Login and Registration Form