Kiváló minőségűek, az erjedésnek köszönhetően teljes ízűek és erős aromájúak is.
A fekete teákat a Camellia sinensis örökzöld cserje leveleiből készítik. Más teafajtákhoz képest a fekete teák teljesen erjednek, ami teltebb ízt és erősebb aromát biztosít számukra, amelyet hosszú hónapokig, megfelelő tárolás esetén pedig évekig megtarthatnak.
összes mutatása
A fekete teák bölcsője Kína, ahol termesztésük és feldolgozásuk több mint ötezer éve ismert.
A fekete tea előállítása a legjobb minőségű tealevelek betakarításának megfelelő időzítéséből és az azt követő kíméletes feldolgozásból áll. Korábban a tealeveleket kizárólag kézzel gyűjtötték, ma azonban főleg mechanikus betakarítással találkozunk. A kézi betakarítást csak a kiválasztott és kiváló minőségű teáknál alkalmazzák, amelyekre jellemző, hogy csak egy rügyet és két legfiatalabb tealevelet gyűjtenek. A tealevelek begyűjtését fonnyadásuk követi, amely akár közvetlen napfényben, akár meleg levegő hatására akár tíz óráig is eltarthat. Amint a tealevelek elég rugalmasak, hogy a további kezelés során ne sérüljenek meg, gurulnak. Gurulás közben a levél sejtfala kissé megtörik, hogy felszabadítsa a gyümölcslevet, és megkezdődik az erjedési folyamat, amelynek hossza a tea ízétől, aromájától és színétől függ. Az erjedési folyamatot ezután úgy fejezzük be, hogy a tealeveleket gyorsan szárítjuk szárító kemencében forró levegővel. Ez elpárologtatja a megmaradt vizet, megszárítja a sejtlét a leveleken és elsötétíti őket. Ha forró vizet öntünk a levelekre, a levek felszabadulnak a levelekből, és vörös ital jön létre, amely a "vörös tea" elnevezést adta, amely alatt Kínában a fekete tea ismert.
A fekete teákat a legmagasabb minőségűnek tartják, és jellegzetes jellegzetes, erős ízüknek, valamint ízük és aromájuk megőrzésének hosszú idejének köszönhetően méltán a legnépszerűbb teák Európában.
Nem szabad megfeledkeznünk a fekete teák egészségre gyakorolt pozitív hatásairól. A tea koffeintartalmának köszönhetően csökkentik a fáradtságot, növelik a koncentrációt és a teljesítményt. Serkentik a szív és az agy aktivitását, és erősítik a test védekező képességét. A magas antioxidáns-tartalomnak köszönhetően a fekete teák fogyásra is alkalmasak.
A fekete teákat öntsük forrásban lévő vízzel, és hagyjuk 2-3 percig főzni.
Login and Registration Form